Savner du motorisk træning til dit barn? Prøv en løbecykel

Vil I gerne ud med børnene og få noget frisk luft? Måske jeres yngste endnu ikke er gammel nok til at være begyndt at cykle, heller ikke med støttehjul. Alligevel er det vigtigt at få trænet barnets balance, så det bliver mere sikkert på benene og snart kan begynde at træne på en rigtig cykel. Til det formål er en løbecykel helt perfekt.

Løbecykler har været fremme i flere år, og i flere børnehaver står de blandt andet, så børnene kan lege på dem. Der findes flere forskellige udgaver, og det er vigtigt, at I tænker over, hvilken der er den rette for jeres barn. Den mest almindelige er måske den løbecykel, der har to hjul og et fast stel i træ eller metal, som barnet kan følge med jer på på gåturen. Det kan være, det eliminerer mange af de stop, der er på en tur, hvor barnet er på gåben. Alternativt findes der blandt andet også løbecykler, hvor man kan vælge om der skal være to eller tre hjul.

Hav fokus på sikkerheden

Det er ikke alle, der tænker over det, men det er lige så vigtigt, at man har fokus på sikkerheden på en løbecykel som på en almindelig cykel. Der er tale om små børn, som stadig er ved at udvikle deres balance, og det betyder, at der vil være risiko for fald, når man kører rundt.

Derfor bør I også investere i en godkendt cykelhjelm til barnet. Her er det vigtigt, at I får den prøvet af, så I ved, at den sidder godt. Den skal være i en størrelse, der passer til barnets hoved, og når det bliver ældre, skal man sørge for enten at kunne spænde den ud eller købe en ny, der er større, så det aldrig er sikkerheden og hovedet, man går på kompromis med.